Chess slukes av Telia

Chess ble grunnlagt av Idar Vollvik i 2001 og senere i 2005 flyttet til Telia (Netcom). 4. april 2018 kunngjorde Telia på sine hjemmesider at Chess-merkevaren avvikles og kundene flyttes over til Telia.

Slik blir 5G-nettverket

5G er et nettverk som i prinsipielt er mellom 10 til 100 ganger raskere enn 4G-tilkobling. Det vil dermed bli enklere å få unnagjort enda flere oppgaver ved hjelp av mobil enn det var tidligere. Ved siden av raskere tilkobling åpner 5G også for innovasjon. Teknisk direktør i Telia, Jon Christian Hillestad, sier at det ennå ikke er avklart hva som 5G blir, da prosessene med å standardisere femte generasjons nettverk jobbes med globalt.  Forberedelsene på skiftet til 5G-nettet er allerede igangsatt.

Ice har kjøpt opp Hello

ICE har kjøpt Hello

Tidligere i juli kom nyheten om at Ice kjøpte 40.000 privatkunder til Hello for 75 millioner kroner. Dette er enda en indikasjon på at Ice er å regne som en alvorlig utfordrer til både Telenor og Telia etter at de var først til å lansere datarulling i Norge. Kundene til Hello blir dermed tvangsflyttet etter sommerferien, men det er fortsatt uvisst når nøyaktig endringen skal skje.

Komplett begynner med salg av rutere

Komplett rutere

Den nyetablerte tilbyderen av mobilabonnement og mobilt bredbånd Komplett inngår samarbeid med nettverksprodusenten Jensen Scandinavia. I en pressemelding på sine hjemmesider skriver den Sandefjord-baserte teleoperatøren at de har et mål om å tilby et stabilt hjemmenettverk til en rimelig pris.

Operatørlås vs. bindingstid

Operatørlås

Man forveksler ofte operatørlås med bindingstid selv om det dreier seg om to uavhengige ting. I denne artikkelen vil vi gjøre deg oppmerksom på forskjellen mellom disse to begrepene.

Fri EU-roaming fra 15. juni

EU-roaming

Fra 15. juni i år vil nye EU-regler fjerne roaming-avgiften du betaler når du er i utlandet. Dette vil også implisere at mobiloperatører øker kostnaden på de fleste mobilabonnement resten av året.

Bytte mobilabonnement? 3 ting du bør tenke på!

Bytte mobilabonnement

Enkel prosess å bytte mobilabonnement Prosessen med å bytte mobilabonnement er blitt enklere etter hvert som konkurransen er blitt større og man også har fått noen føringer i bransjen slik at bytte skal være enkelt.