Hvordan velger man riktig mobilabonnement?

Billig abonnement

Tips til å finne et billig abonnement

Det er flere måter man kan få et billig abonnement på. Man kan enten finne ut hvor mye datatrafikk man bruker, og tenke gjennom hvor mye man er i utlandet. Med denne informasjonen i bakhodet kan man så lete seg frem til det billigste abonnementet som tilfredsstiller kriteriene. Men en annen måte å gjøre det på er å finne ut hva billige abonnementer tilbyr, og tilpasse bruken din til et av disse billige abonnementene. På denne måten finner du garantert et godt tilbud som passer for deg. Men når man velger et av de billige abonnementene på denne måten, må man være klar over at disse abonnementene som oftest har lite datatrafikk inkludert. Det kan i tillegg være ganske dyrt å benytte datatrafikk over det som er inkludert, så det kan være lurt å slå av mobildata slik at man ikke bruker mer enn man tror. Noen telefoner blir automatisk satt opp til å sjekke en del informasjon på nett selv om du kanskje ikke er klar over det. Med et billig abonnement, kan denne lille trafikken i noen tilfeller utgjøre en del kroner.

Om man velger et billig abonnement ved å tilpasse bruken til abonnementet, er det viktig å sjekke nøye hva ting koster og hva man har inkludert. Man kan sikre at prisene holdes nede ved å benytte WiFi overalt man ferdes, i tillegg til at man kun slår på mobildata om man trenger det. På denne måten vil man kunne benytte et billig abonnement, og det vil fortsette å være billig.

Tips: Sammenlign mobilabonnement her!

Begrensninger på et billig abonnement

Men om man benytter seg av et billig abonnement, må man være klar hvilke begrensninger abonnementet du velger har. Du må vurdere nøye om det er noe du kan leve med, eller om begrensningene vil gjøre at du ikke kan benytte abonnementet slik du ønsker. Når man vurderer billige abonnementer er dette relativt til hva slags behov du har. Behovene du har vil begrense hvilke abonnement-typer du kan benytte. I hovedsak er det inkludert data og priser for samtaler eller datatrafikk i utlandet som ofte vil være begrensninger med billige abonnement. Om du bruker mye datatrafikk eller reiser mye, kan det være at de billige abonnementene ikke tilbyr det du trenger. Man du skal være klar over at billige abonnementer også kan bli dyre om man ikke har tatt høyde for hvordan man bruker abonnementet.

Dekning på et billig abonnement

Når man kjøper et billig abonnement er det mange som spør hvordan dekningen er på disse abonnementene? For å få svar på det, må du vurdere hvilket mobil-nett leverandøren du bestiller fra benytter. I hovedsak så har man ikke mange alternativer for mobil-nett i Norge i dag. Det er stadig noen flere som ønsker å bygge ut et nett, men i dag vil stort sett de fleste benytte mobilnettet til Telia eller Telenor. Undersøk nøye hvilket nett som benyttes for ditt billige abonnement slik at du kan sjekke om de har dekning der du bor, på hytta, og eventuelt andre steder du ofte befinner deg og ønsker å ha dekning.