Ice

Om Ice mobiloperatør

Ice.net er en leverandør av mobilt bredbånd og mobiltelefoni som har operert på det norske markedet siden 2006. Selskapet har levert mobiltelefonitjenester siden 2015. Ice.net er kjent for sin omfattende dekning på over 75 % av landarealet i Norge i tillegg til kystlinjen. Siden 2015 har hele nettverket blitt bygd utelukkende på 4G LTE-teknologi. Ved siden av hovedkontoret i Oslo driver Ice.net filialer i Danmark og Sverige. Tjenestene kan benyttes på tvers av grensene i Skandinavia.

Frem til 2015 var satsningen utelukkende på mobilt bredbånd, men i 2015 overtok de Network Norway, samtidig som de begynte å tilby mobilabonnement. Dette gjør de over Telia sitt nett. De bruker sitt eget nett der det finnes dekning, og Telia sitt nett ellers. Selskapet regnes som det tredje største i Norge etter at de kjøpte Network Norway som hadde opparbeidet seg en god markedsandel før dette.

Fordeler med Ice mobilabonnement

Et av konkurransefortrinnene til Ice er at de sender på 450 MHz-frekvensen. Det vil si at deres basestasjoner får god rekkevidde, og dette er også grunnen til at de tilbyr mobildekning hele 10 mil utenfor kysten. Bor du langs kysten, eller til og og med ute på en av Norges øyer som ikke har egne basestasjoner, så kan du oppleve at NMT-nettet vil være løsningen for at du skal få god dekning. I tillegg til sitt eget NMT-nett, benytter kundene Telia sitt nett der Ice sitt nett ikke har dekning. Da får du dekning på fastlandet, i tillegg til at du kan få dekning 10 mil utenfor kysten. Ice bygger gradvis ut sitt eget nett og har sikret seg flere lavere frekvensområder som gir fordeler med lengre bølgelengder og dermed lengre rekkevidde. Inntil de har bygget ut sitt eget nett, får man både fordelen av nettet de har, samtidig som man får fordelen av at de benytter Telia sitt nett.

Svake sider ved Ice mobilabonnement

Det største abonnementet til Ice inkluderer 10 GB med data. For de som liker å bruke en del datatrafikk, kunne man godt hatt noe høyere datamengde.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (134 stemmer, 4,52 i snitt )
Loading...