Telia

Sortering: 

Om Telia

Telia (opprinnelig kalt Netcom) ble etablert i 1991, og tjeneste ble kommersielt lansert i 1993. Telia har eid 95% av Netcom helt siden 2000. Netcom som firma endret navn til TeliaSonera AB NUF i 2010 og Netcom ble da kun et merkenavn videreført av TeliaSonera. I 2011 erstattes brand-navnet Netcom med Telia og i 2012 endret firmaet navn til Telia Norge AS. Etter dette tilbys alle abonnementer som tidligere hadde brand-navn Netcom til å tilbys som Telia-abonnement.

Fordeler med Telia mobilabonnement

I dag er Netcom blitt Telia og alle deres abonnementer tilbys med Telia som merkenavn. Telia har sitt eget nett og er derfor ikke avhengige av andre selskaper for å sikre oppetid for sine kunder. Telia mobilabonnement er fortsatt i en utfordrer-posisjon til Telenor, og abonnementene preges derfor av at man regelmessig tilpasser inkludert datakapasitet og priser for fortsatt å kunne være konkurransedyktige i markedet og for å tiltrekke seg flere kunder. Telia investerer fortsatt i utbyggingen av sitt mobil-nettverk i Norge for å ivareta et konkurransedyktig nett.

Svake sider med Telia mobilabonnement

En ulempe Netcom, eller nå Telia mobilabonnement, har, er at de kun kan benytte seg av Telia sitt nettverk. Dette er ikke en spesifikk ulempe med Netcom/Telia, men en generell ulempe for Telia og Telenor. Dette betyr at om man har dekningsproblemer i et område, er man avhengige av å investere i nye basestasjoner i dette området selv om konkurrenten allerede har dekning der. Dette er en generell ulempe ved at vi har to adskilte mobil-nettverk i Norge, men det er også en fordel for de som kan benytte seg av begge nettene ved at man har duplisert nettverk og kan ha oppetid selv om et av nettene skulle falle ut.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (121 stemmer, 0,07 i snitt )
Loading...