Flere filtre

{{ctrl.activeAdditionalFiltersCount()}}

Finn beste mobilt bredbånd

1
Databruk

Databruk

GB/mnd
0 GB 200 GB
2
Router

Router

Passende mobilt bredbånd til ditt forbruk

Viser {{ctrl.itemVisible()}} av {{ ::ctrl.list.length }} resultater.

Sortering: 

Mobilt bredbånd

Teknologien rundt mobile nettverk har utviklet seg i en enorm fart. Dagens hastighet gjør at mobilt bredbånd kan konkurrere med andre typer bredbåndsløsninger. Prisene for denne typen løsninger er også blitt rimeligere slik at dette er et reelt alternativ. Med de mobile løsningene er også måten man jobber på blitt endret. Flere og flere jobber mye av tiden sin på mobile kontorer. Med mobilt bredbånd og hjemmekontorløsning kan man jobbe fra hvor man ønsker og være like tilgjengelig som på kontoret.

Mange jobber mer effektivt når de kan velge hvor de sitter og jobber enn de gjør på kontoret, hvor man ofte er plassert i åpne landskap hvor det er vanskelig å finne et sted hvor man kan sitte og konsentrere seg med vanskelige arbeidsoppgaver. I land som USA har flere selskaper endret strukturen slik at det ikke lenger er plass til alle på kontoret, men at noen har faste arbeidsplasser hvor man har stor fordel av mobilt bredbånd.

Hva er et mobilt bredbånd?

I hovedsak er et mobilt bredbånd et mobilabonnement hvor man kun har aktivert datatrafikk. Disse kan ikke brukes som vanlige mobilabonnement da man ikke har aktivert tale i abonnementet. Man kan få egne routere til det mobile bredbåndet slik at flere kan koble seg til å bruke mobilt bredbånd som om det var et vanlig trådløsnett hjemme, eller man kan bruke en mobiltelefon for å dele nettet til andre enheter. En del laptoper har også mulighet til at man setter SIM-kortet rett i laptopen slik at man kan benytte dette direkte.

Fordeler med mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd kommer med mange fordeler. Noen av disse finner du her:

  • Frigjør deg fra fast kontorplass
  • Du kan ta bredbåndet med deg
  • Du kan alltid komme på nett
  • Det kan aksesseres direkte fra laptoper eller mobile enheter

I arbeidslivet gir mobilt bredbånd medarbeidere en stor grad av fleksibilitet. Man har anledning til å jobbe der man har behov for det. Er du ofte ute på kundebesøk, er det en stor fordel å kunne oppdatere kundeinformasjon umiddelbart i stedet for å notere deg alt du blir enige med kunden om for så å måtte dra inn på kontoret og føre inn avtaler og bestillinger. Det er mange stillinger som har nytte av å frigjøre seg fra en fast kontorplass med mobilt bredbånd.

Spesielt er dette en fordel for IT-personell med vaktordninger og liknende. Men med frihet til å jobbe hvor man ønsker det, følger også selvdisiplin og ansvar. Personer med denne typen løsninger er avhengige av å kunne styre tiden sin selv slik at man faktisk får utført jobben. Mange kan ha problemer med å håndtere hjemmekontorløsninger, da man kan ha mange distraksjoner og det kan være vanskelig å skille mellom arbeid og fritid. Med mobilt bredbånd for mobilt kontor eller hjemmekontor, kan det være lurt å sette av en fast plass hvor man er på jobb.

Mobilt bredbånd
På Mobilabonnement1.no kan du sammenligne beste mobilt bredbånd og surfe hvor som helst!

Mobilt bredbånd gir fleksibilitet

En stor fordel er at man alltid har mobilt bredbånd med seg. Man er ikke like avhengig av at personer man er på besøk hos har et fungerende bredbånd for å kunne komme på nett eller utføre arbeidsoppgaver. Eller om man trenger å ha nett når man er på hytta, så trenger man ikke et ekstra abonnement for det.

Med mobilt bredbånd kan man alltid komme på nett. For mange kan dette være ekstremt viktig. Om man holder på med tidskritiske prosjekter, er det en fordel å kunne komme på nett når man trenger det. Dette krever selvfølgelig at man selv setter grenser for når man er på jobb.

Den siste fordelen vi tar med her, er at det er mulig å få nettet direkte tilgjengelig på laptoper eller mobile enheter. Du vil ha et SIM-kort som kan monteres i en laptop, eller i et nettbrett. Da kommer du på nett akkurat når du har behov for det og uansett hvor du er.

Dekning på mobilt bredbånd

Dekning er en av de viktigste faktorene når man overveier et kjøp av et mobilt bredbånd-abonnement. Telenor, Telia og Ice.net har sine egne nettverk i Norge og dekningen er variabel avhengig av din beliggenhet. Det er derfor lurt å sjekke hvilken operatør tilbyr best dekning der du bor før du kjøper et abonnement.

Fleksible løsninger med mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd gjør deg ekstremt fleksibel. Denne fleksibiliteten kan være en fordel i en arbeidssituasjon, men er også en stor fordel om man ønsker å starte opp en egen virksomhet. Da kan man utføre arbeidsoppgavene når man trenger det, og gjøre endringer i strategien raskt og effektivt når man har behov for det. Mobilt bredbånd gjør også at man er ekstremt fleksibel om man trenger å samarbeide med forskjellige personer på forskjellige steder.

Pris på mobilt bredbånd

Priser på mobilt bredbånd er ofte konkurransedyktige med fastnett. Ulempen er foreløpig at de rimeligste abonnementene for mobilt bredbånd har en del begrensning for data-trafikk. Dette kan fungere bra om du trenger mobilt bredbånd for å utføre vanlig PC-arbeid som ikke involverer videoer eller annet som krever mye data. Hvis man for eksempel streamer video på mobilt bredbånd, vil man bruke opp inkludert data-trafikk ganske raskt, med mindre man har kjøpt et abonnement som inkluderer ubegrenset datatrafikk.

Mobil trådløsrouter

Med mobilt bredbånd kan man benytte en mobil trådløsrouter slik at flere kan benytte det ved behov. Når man ønsker å dele nettet med hele familien på hytta, eller med hele prosjektet man jobber sammen med, så kan alle enkelt koble seg til ved hjelp av en mobil trådløsrouter. Men man må ikke ha en egen router. Man kan også dele nettet med en mobiltelefon eller med andre løsninger. En mobil trådløsrouter kan være en enkel løsning om man ikke ønsker å konfigurere nettet selv, men vil få en løsning fra leverandøren som fungerer direkte.

Du kan lese mer om routere her.

Mobilt bredbånd blir stadig billigere

Behovet øker stadig for mobilt bredbånd da flere og flere tjenester tilbyr streaming av musikk og video, og mobilt bredbånd priser blir bedre. Etter hvert som båndbredden på mobilnettet er blitt økt, så øker også tjenester som inkluderer bruk av datatrafikk. I dag er mobilt bredbånd i form av mobilabonnement med mer inkludert datatrafikk alternativet for de som ønsker mulighet for å øke tilgjengelig inkludert datatrafikk. Mobilabonnementenes datatrafikk øker for å møte behovet til kundene, men det er fortsatt ikke mange som tilbyr data nok til å streame den mengden med lyd og video som mange ønsker.

Mange abonnement inkluderer inntil 5GB, og noen få helt opp mot 20GB. 5GB er mer enn nok for en som kun ønsker å jobbe fra et mobilt hjemmekontor, men om du har en jobb som krever streaming av video til PC, eller gjør dette privat, så kommer dagens inkluderte datatrafikk til kort lenge før måneden er over. Den inkluderte datatrafikken øker på grunn av økt konkurranse i markedet, og mobilt bredbånd priser blir stadig lavere per gigabyte.

Teleoperatørene er i disse dager i ferd med å øke hastigheten i tillegg til å størrelsen på den inkluderte datatrafikken. Dagens løsning, hvor man har bygget opp høy hastighet på mobilt bredbånd i de største byene, har endret telefoner, nettbrett og PCer tilkoblet mobilt bredbånd til å være ganske fleksible løsninger, og man loves stadig høyere hastighet. Noen steder kan man oppleve at faktisk hastighet kan variere noe. For å finne ut av dette, kan man utføre en mobilt bredbånd test fra en anerkjent hjemmeside som tilbyr dette. En mobilt bredbånd test vil vise deg ganske nøyaktig hvor stor hastighet du faktisk har på datatrafikken

Økt behov for datatrafikk

Dagens teknologi innenfor mobile nettverk har økt hastighet på dataoverføringer, og dette har igjen ført med seg at flere og flere løsninger er basert på streaming. For å følge med denne utviklingen, så øker behovet hos folk seg til at de trenger høyere datatrafikk i sine abonnementer. Stadig opplever man å få overraskelser hvis man går over den inkluderte datatrafikken. Man skal få melding når man går over denne grensen, men det er som oftest enkelt å velge å bestille en tilleggspakke, og gjør man stadig det, så øker den totale månedsprisen vesentlig.

Konkurransen gjør at tele-tilbyderne øker den inkluderte datatrafikken noe for å møte det økte behovet, men steget er fortsatt langt til at brukerne kan benytte mobilt bredbånd til utstrakt streaming av video. Samtidig som at den mobile teknologien utvikler seg, så får man også video-signaler med økt kvalitet som krever enda mer båndbredde om man ønsker å utnytte den fullt ut.

Mange ønsker å benytte internettradio i stedet for DAB+

Med utfordringene i forbindelse med at FM-nettet slukkes i 2017, så ønsker noen teleoperatører å etablere seg som en konkurrent til DAB+ i biler. Mange kunder ønsker også å forsøke dette, men foreløpig vil man merke at prisen på de fleste abonnementene øker om man daglig benytter seg av radiosendinger via internett på mobilt bredbånd. Selv om dette vil være en bedre teknologi enn den eldre DAB+-teknologien som man har innført i Norge, så har man kun få operatører som har tilbudt økt båndbredde for å håndtere internettradio. Det kun for en begrenset periode som oppstartstilbud for deg som kjøper mobilt bredbånd.

Mobile hjemmekontorer mer utbredt

Mobile hjemmekontorer nyter godt av økt inkludert datatrafikk. Mange som jobber på hjemmekontor, trenger ikke mer enn 2-5 GB inkludert datatrafikk for å håndtere Citrix-plattformer med Office-applikasjoner. Ny teknologi og økte hastigheter med mobilt bredbånd har derfor økt mulighetene for mange til å benytte mobile hjemmekontorløsninger.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 654 stemmer, 5,00 i snitt )
Loading...