Operatørlås vs. bindingstid

Operatørlås

Man forveksler ofte operatørlås med bindingstid selv om det dreier seg om to uavhengige ting. I denne artikkelen vil vi gjøre deg oppmerksom på forskjellen mellom disse to begrepene.

Bindingstid

Ofte må man binde seg til i minst 12 måneder når man kjøper en subsidiert mobiltelefon. Det vil si at man må betale den avtalte månedsavgiften i løpet av hele avtaleperioden. Enkelte mobiloperatører velger å låse telefonen i tillegg til å forplikte deg til en bindingstid på 12 måneder.

Tips: Sammenlign billigste mobilabonnement på Mobilabonnement1.no!

Operatørlås

En operatørlås sjekker hvilket SIM-kort man bruker, og avhengig av dets type og konfigurasjon enten tillater eller nekter telefonen å starte. For eksempel vil en telefon låst til Telia nekte å starte opp dersom man har satt inn et SIM-kort av Telenor. Dersom du nylig har byttet mobiloperatør og får feilmeldinger når du setter inn nytt SIM-kort, er telefonen din operatørlåst.

Operatørlås blir ofte referert til som SIM-sperre, SIM-lås eller SIM-lock. Oppheving av operatørlåsen blir omtalt som “unlock”, som er et uttrykk brukt i utlandet.