Flere filtre

{{ctrl.activeAdditionalFiltersCount()}}

Finn billig telefonabonnement

1
Databruk

Databruk

GB/mnd
0 GB 30 GB
2
Taletid

Taletid

/mnd
Fri tale
0 min Fri
3
SMS-bruk

SMS

SMS/mnd
Fri SMS
0 SMS Fri

Passende mobilabonnement til ditt forbruk

Viser {{ctrl.itemVisible()}} av {{ ::ctrl.list.length }} resultater.

Sortering: 

Telefonabonnement

Det finnes et utall av telefonabonnement å velge mellom fra mange mobiloperatører. Men hva er relevant informasjon for oss brukere for å vite hvilket abonnement som er mest riktig for oss? Det store antallet abonnementer er et forsøk på å tilpasse seg det folk trenger når du skal ha et abonnement du vil trives med.

Dekning på telefonabonnement

Et gjennomgangstema når man skal finne ut hvilket telefonabonnement som passer for hvem, har alltid vært hva slags dekning leverandøren har. I tidligere tider når vi kun hadde Netcom og Telenor mobilnett, jobbet Netcom hardt med å forsøke å kunne konkurrere med dekningen til Telenor. De siste 5 årene har Netcom sitt nett begynt å kunne måle seg med Telenor, men de lå fortsatt litt etter helt til Telia, eieren til Netcom, valgte å innlemme Netcom i Teliakonsernet og dermed satse hardt på utbygging av det som da var 3G.

Siden har Telia investert store summer i Norge for å få nettet på høyde med Telenor sitt nett, og i dag, med 4G og 4G Pluss, så er forskjellene mellom nettene mindre enn den pleide å være. Men det er fortsatt prioriteringsforskjeller for hvor man bygger ut hos de to store leverandørene. Så da er det viktigste for brukerne når det gjelder dekning på telefonabonnementet, at leverandøren man velger har god dekning der man trenger det mest. Det har vært et tredje mobilnett på markedet, Ice.net. Men dette fusjonerte med Telia i 2015 og er dermed ikke et frittstående nett lenger.

Hva er viktigst å vurdere?

Hva er viktigst å vurdere for oss når vi skal bestemme oss for telefonabonnement? På grunn av utbyggingen og sammenslåingen som har skjedd de siste årene, er nå tilbudene på den tekniske fronten ganske like. Telia er kommet med tilbud om å fjerne roamingkostnader i sitt eget nett på visse telefonabonnement i Skandinavia og Baltikum, og dette er stort sett den største forskjellen i dag på nettene. Det kan også være forskjeller med hva slags avtaler leverandørene har for roaming i andre land.

Så da er det stort sett tale, SMS, MMS og datatrafikk igjen som vil avgjøre hva vi velger av telefonabonnement. Mange abonnementer inkluderer nok tale, SMS og MMS til at dette ikke lenger vil spille noen rolle for om vi benytter det ene eller det andre. Priskrigen mellom mobiloperatørene har tvunget frem fastpriser som inkluderer det de fleste av oss bruker av tale, SMS og MMS. Det området vi ser størst forskjeller på i bruk av abonnementene i dag, er stort sett i forhold til mengden av datatrafikk vi ønsker å bruke, og også til en viss grad hvor mye vi ønsker å bruke abonnementet i utlandet. Prisene på telefonabonnementene varierer stort sett på databruk. Hva er inkludert og hva er prisen per MB etter dette er oppbrukt.

Hvordan bruker vi våre telefonabonnement?

Hvordan bruker vi abonnementet vårt? Trenden for mobilbruk har vært mindre og mindre bruk av tale, og mer bruk av data etterhvert som forskjellig innhold dukker opp som krever datatrafikk. Økt bruk av sosiale medier som Facebook, Instagram, Snapchat og liknende, som bruker mer og mer bilder og film på grunn av bedre nett, gjør at man har enda større behov for mer datakapasitet på telefonabonnement. Som i flere andre områder i hverdagen, så gjør bedre teknologi at vi øker vårt behov for bedre teknologi enda mer.

Telefonabonnement i utlandet

I utlandet er det fortsatt ofte ganske dyrt å bruke telefonen. Mange velger å slå av all databruk i utlandet da det er vanskelig å forutsi hvor mye trafikk til flere kroner per MB telefonen vil benytte seg av. Operatørene forsøker å selge pakker for å få folk til å bruke datatrafikk også i utlandet, men mange kvier seg med å bruke telefonen mye ute på reise. Stuntet til Telia, når de kutter roamingen på noen av sine abonnementer i Skandinavia og Baltikum, kan være starten på en endring på dette området.

Hvilket telefonabonnement vi ønsker å benytte kan det være en utfordring for mange å finne ut av. Mange aner ingenting om hvor mye datatrafikk de ønsker å benytte og vet ikke hvordan de kan finne det ut.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (854 stemmer, 5,00 i snitt )
Loading...
Billig telefonabonnement

Bruk vår beregner til å finne det billigste telefonabonnementet som passer til ditt forbruk.